Регистрация в Moneybookers/Skrill

Забележка:Moneybookers е в процес на промяна и скоро време ще се казва Skrill. Затова не се учудвайте ако виждате някъде старото наименование Moneybookers, а на сайта за регистрация е написано Skrill. Това е една и съща система за интернет разплащане.

1. Какво е Moneybookers/Skrill

Принципът за работа с Moneybookers/Skrill е следният:
1. Отваряте си онлайн сметка при тях - напълно безплатно
2. Превеждате пари от българска банка по сметката на Moneybookers/Skrill в клона на Raiffeisen Bank в София (цена: 30 стотинки независимо от сумата)
3. Ако правите превода от банка различна от Raiffeisen Bank, парите до няколко дни ще са ви по сметката в Moneybookers, а ако го правите от същата банка, то ще пристигнат в сметката ви в Moneybookers/Skrill най-късно на следващия ден (без никакви такси и комисионни)!
4. Може да зареждате сметката си в Moneybookers/Skrill вече и от ePay Bulgaria, като комисионната е 0.7%

Важно!Когато зареждате своята сметка в Moneybookers/Skrill използвайте или банкова сметка, или кредитна/дебитна карта. Moneybookers не приема вносна бележка, ако парите са в брой. Това действие се възприема като пране на пари и е против политиката на Moneybookers.


2. Как да се регистрирам

Като метод за идентификация в Moneybookers/Skrill се използва имейл адреса ви. Следва да имате собствен такъв, до който имате лесен и бърз достъп. За да се регистрирате в Moneybookers кликнете тук или на картинката по-долу.

Sign up for Moneybookers and start accepting credit card payments instantly.

За да започнете процедурата трябва да кликнете на "Sign Up".

Започване на регистрацията в Moneybookers

След като натиснете бутона "Sign Up" преминавате към първата стъпка- вида на сметката:

Първо трябва да изберете от къде се регистрирате, а от другото падащо меню да изберете езика, на който искате да бъдат съобщенията, които получавате на електронния си адрес.

image2

След това избирате за какво ще ползвате Moneybookers- за лично ползване или за бизнес. Ако ще ползвате сметката само за купуване на стоки онлайн изберете "Personal account" като кликнете на "Sign Up" в тази област.Ако желаете да получите и дебитна карта Moneybookers MasterCard поставете отметка в графата "I want to apply for the Moneybookers MasterCard". Такава заявка може да направите по всяко време след като отворите сметка в Skill, така че това за момента не е необходимо.

image3

След като кликнете на "Sign Up" идва един от основните моменти, а именно въвеждането на личната информация на потребителя, нещо, което трябва да попълните много внимателно.

image4

Полетата, в които има * са задължителни.Полетата са както следва:
"Title"-обръщение
"First name"- малко име
"Last name"- фамилия
"Country of residence"-държава, в която живеете в момента
"Street addres"-адрес за кореспонденция(не пишете кощенска кутия)
"Postal kode"-Пощенски код
"Sity/Town"-Град
"Did you move in last 2 years?"- Променяли ли сте си адреса през последните две години?
"Phone number"-Телефон за контакти
"Date of birth"-Дата на раждане
"Currency"-Валута, в която да бъде сметката
"Language*"- Език за кореспонденция

image5

"Email address"- въвеждате имейл адреса, с който ще се свързва вашата сметка, затова е важно да изберете пощенската кутия, която ще използвате внимателно с цел тя да не спре да съществува например след месец. Удобството на идентификацията само с един имейл адрес за системата на Moneybookers е много голямо, защото ако някой иска да ви изпрати пари е достатъчно да знае вашият адрес, с който сте се регистрирали и нищо повече.
"Confirm email" въвеждате отново имейл адреса, за да не се получава разминаване.
"Password"-парола за вход, като е добре да използвате по-сложна комбинация от малки и големи букви и цифри, като минималната дължина е 8 символа.
"Confirm password"- напишете отново паролата.
"Link my credit / debit card so I can start shopping right away"-Ако искате веднага да въведете кредитната или дебитната карта, с която да пазарувате още на този етап сложете отметка и ще се появи графа, в която трябва да попълните данните за картата.
"Security number"- Въвеждате комбинацията от числа, изобразена на картинката по-горе.

Кликвате на "Accept and create account" и сте на една стъпка от завършване на регистрацията. Трябва да потвърдите електронния адрес, който сте определили за вход в системата. За целта отворете своята пощенска кутия, проверете за пристигнало писмо от www.moneybookers.com, с име Email verification for your Moneybookers account и ако има такова отворете. Натиснете линка, който трябва да е от вида https://www.moneybookers.com/app/register.pl?code=...........