Как да направите регистрация в PayPal 2019

Последна промяна : 25 септември 2019

За да направите регистрация в PayPal са необходими не повече от десетина минути, като за да завършите процеса не е задължително да въвеждате веднага данните за своята кредитна или дебитна карта. Това може да го направите и в последствие. Дори може и да нямате въведена карта и пак да имате акаунт. Но за да изтеглите пари от своята регистрация в PayPal задължително вече трябва да имате такава карта.

1. Как да се регистрирам

Регистрация в PayPal и започнете приема плащания с кредитни карти мигновено.

За начало на регистрацията кликнете тук или върху горния банер.

Продължаваме с избора на вида на сметката в системата на PayPal


Изберете какъв акаунт за регистрация1.Ако възнамерявате да използвате системата предимно за извършване на плащания на стоки и услуги, без да е необходимо да получават пари по сметката си или ако ще получавате то да не е често кликнете на "Get Started" в частта "PayPal for you".

2.Ако възнамерявате да използвате системата на PayPal и вашия акаунт в нея за извършване на покупки и продажби на стоки и/или услуги, тоест не само да плащате, но и да извършвате някакъв бизнес кликнете на "Get Started" в частта "PayPal for Business".

Ако не сте сигурни какво ще ви е необходимо, то без проблем може да стартирате със сметка от "PayPal for you", който в последствие, при нужда, можете да ъпгрейднете напълно безплатно към сметка "PayPal for Business".


Въведете своята информация


Идва един от основните моменти по рестрацията в PayPal, а именно въвеждането на личната информация на потребителя, нещо, което трябва да попълните много внимателно. В полето "Country" трябва автоматично да е избрано държавата Bulgaria, ако не е избрано направете го. В полето "First name" добавете вашето име, а в полето "Last name" вашата фамилия. Следващото поле(Email address) отговаря на имейл адреса, който ще въведете при регистрацията и в последствие ще ползвате за вход в системата. Удобството на идентификацията само с един имейл адрес за системата на ПейПал е много голямо, защото ако някой иска да ви изпрати пари е достатъчно да знае вашият адрес, с който сте се регистрирали и нищо повече. След това трябва изберете парола за вход във вашия акаунт(Create your password), като минималната дължина е 8 символа. Трябва да съдържа малки и големи букви, поне една цифр и някой специален знак (!@#$%^) . Паролата за достъп трябва да бъде написана отново в следващото поле(Confirm your password).

Много важно е да имате предвид, че попълването на данните трябва да бъде направено само и единствено на Английски език, за да може тази информация да бъде достъпна и най-вече разбираема от хора в целия свят, а не само от тези, които използват кирилица!!! Когато сте готови натиснете бутон Continue


Въведете своята информация 2 Част


Следващите полета са за връзка. Aдрес за кореспонденция(Address Line 1),по желание втори адрес за кореспонденция(Address Line 2), пощенски код(Postal Code), град(City), дата на раждане в полето "Date of birth" във формат ден / месец / година и телефон за връзка с вас(Phone number). Тези данни трябва да отговарят на адреса, на който живеете в момента и който сте дали в банката (издала вашата банкова карта) като адрес за кореспонденция, макар че не е задължително да са идентични с тези дадени в банката.Сложете отметка на "I confirm that I have read ..." и натиснете "Agree and create account" за да създадете вашия акаунт.


Изберете какво ще правите с акаунта


След това трябва да изберете за какво ще ползвате този акаунт. Може и да не изберете нищо, а направо да въведете информация за дебитната или кредитната карта, която ще използвате. Ако искате сега да въведете информацията за картата кликнете на "Not sure? Add card to use later." ,прочетете т.2 на това упътване и въведете информацията за картата както е описано в нея. Ако изберете, че ще пазарувате с този акаунт("Shop With PayPal") ще бъдете прехвърлени във Ващия акаунт в PayPal и ще Ви предложат оферти за пазаруване. Ако изберете, че ще изпращате пари с този акаунт("Send Money") ще бъдете прехвърлени във Ващия акаунт в PayPal и ще Ви се отвори формата за изпращане на пари. Данните за картата може да въведете след това.


Внимание! Но все още процедурата по регистрация не е завършена окончателно. За да я завършите трябва да докажете, че вие сте собственикът на дадения имейл адрес. Влизате в своята електронна поща и проверявате за нови съобщения. Понякога писмото е в частта "Спам", затова проверете и там. Отваряте писмото, кликвате на връзката "Confirm My Email Address".


Потвърждаване на електронната поща.


След като кликнете на него се отваря страница, на която трябва да въведете паролата, която сте избрали при регистрацията и кликвате на "Confirm Email Address"


Окончателно потвърждаване2.Как да добавите дебитна или кредитна карта към своята регистрация в paypal?

Сега вече може да добавите карта, която в последствие ще ползвате за разплащане и получаване на суми по вашия PayPal акаунт.

За да добавите дебитна или кредитна карта, към своя PayPal акаунт е задължително в нея да има поне около 2 евро. Ако въвеждате кредитна карта, то не трябва тя да е с напълно изчерпан лимит, а ако регистрирате дебитна Visa Eletcron в нейната сметка трябва да са налични някакви пари. Това се налага, понеже в процеса на удостоверяване на сметката се извършва превод на определена сума от тази сметка към Пейпал. В последствие тези пари се връщат обратно на Вашата сметка. Тази процедура се нарича Expanded Use Program (EXPUSE) и се прави с цел да потвърдите, че Вие сте собственик на дадената карта, за да се избегне възможността от злоупотреби.


Въвеждане на данни за карта


И така как протича самата процедура. Влизате в своя профил в PayPal. Отивате на "My Account/Profile/Add-Edit Credit Card". Натискате бутона "Add a Card". Въвеждате инфирмацията така, както е написана на картата, като в графата "Security Code" пишете трицифрения код, който се намира на задната част на картата и кликвате на "Link Card"


Въвеждане на данни за карта 2 част


Излиза Ви прозорец, който казва каква е процедурата за верификация на карата.След като натиснете бутона "Get a Code" се преминава към изпълнение на EXPUSE програмата.


За да разберете какъв 4-цифрения EXPUSE код трябва да отидете до банката издател на картата и да поискате разпечатка от движението на вашата сметка. Там трябва да има операция от PayPal като за основание на плащането бива маркиран специфичен 4-цифрен номер, следван от текста EXPUSE.


EXPUSE код в банково извлечение


След като вече ви е ясно как да разберете EXPUSE номера трябва да го въведете за да приключите процеса на верификация на картата. На началния екран My Account / Overview трябва да видите съобщение, което да ви напомня, че все още не сте въвели нужния 4-цифрен номер за преминаване в EXPUSE програмата и получаване на статус Verified…


Въвеждане кредитна карта


Щраквайки върху това съобщение, ще бъдете отведени на страница, където да въведете този код, разбира се, при положение че вече разполагате с него. След като въведете 4-цифрения EXPUSE код, вие сте готови да използвате пълноценно възможностите на системата за онлайн разплащания PayPal за извършване на плащания за различни услуги и стоки в интернет, както и за получаване на пари за извършени от вас услуги или продажби. Един добър пример за място, където почти всички възможности за покупка и продажба на стоки и услуги са обвързани със системата на PayPal са онлайн търговете на eBay, където разбира се не сте ограничени само до ползването на PayPal, но с негова помощ пазаруването е най-бързо, лесно и сигурно.